La rumba catalana és, sens dubte, un patrimoni del país, que ha estat en bona mesura apartada o oblidada, però en l’actualitat malda per recuperar el seu paper dins la tradició del país.

Si bé hom la sol associar a personatges com en Peret o en Gato Pèrez, autèntics forjadors de la rumba catalana, aquesta ha sobreviscut a èpoques de foscor i actualment ha estat recuperada de l’oblit per persones i grups, que han fet una tasca d’actualització als temps actuals.

Així, la rumba ha connectat noves i velles generacions i actualment és una música plenament festiva i alegre, indicada per animar les nostres festes.

La rumba catalana forma part del nostre patrimoni històric i cultural. Actualment, hi ha molts grups que l’exerceixen i la reivindiquen, i a més ho fan des de nous paràmetres, per tal que la gent jove també se la senti seva.

La rumba és avui en dia encara ben viva i així l’hem de mantenir per molt de temps.

Des del club d'amics de la Rumba catalana de l’Anoia s'ha iniciat una campanya informativa als diferents departaments de cultura i festes d'àmbit comarcals per conscienciar de la importància de mantenir viu aquest patrimoni històric que suposa la Rumba Catalana. La campanya ha consistit en la redacció d’un dossier explicatiu de la causa de la Rumba Catalana acompanyat d’una recopilació de grups que la practiquen amb la respectiva informació contractual per tal de facilitar-ne la contractació en les respectives Festes Majors.

Amics de la Rumba Catalana de l'Anoia

0 Comments:

Post a Comment