Sembla que els monogràfics rumberos creixen com bolets. Ara, la revista Sons va dedicar en el seu número 5 del mes de juny de 2008 un especial a la rumba. Centrat en retrats temàtics, es fa un repàs per la trajectòria de personatges de la rumba com Peret, Johnny Tarradellas, els “oncles” Toni, Rafael, Paló, Pepe i Joanet, El Poni de Figueres, Mambo...

La revista, que també analitza la trajectòria de grups com Ai, Ai Ai, los Manolos o Tekameli, té com a curiositat que ofereix un panorama força complet dels racons de la rumba catalana arreu del país, dedicant espai a la rumba carrinclona de Lleida, a la conegudíssima rumba gracienca o bé als sons dels gitanos de Perpinyà, entre d’altres. Fins i tot, hi té cabuda un reportatge dedicat al projecte Rumbamazigha, nascut del Taller de músics per agermanar les tradicions rumberes catalanes i la música popular amazigha.

Finalment, l’especial es tanca amb un recull de 10 discos destacats de la història de la rumba catalana.

Al quiosc, la revista va acompanyada de dos capítols de la interessant sèrie “La rumba tomba”, un seguit de reportatges produïts i emesos per Barcelona TV dedicats a episodis, personatges o fets claus de la rumba catalana.

0 Comments:

Post a Comment