Ens trobem davant d’un dels treballs que de ben segur marcaran un abans i un després en la història de la rumba catalana. Sabor de Gràcia recopila en aquest disc alguns dels clàssics de la nova cançó, els passa pel “turmix” de la rumba i el ventilador, i n’obté autèntiques joies gràcies a col·laboracions d’alçada.

Obre el disc una impressionant versió del “Què volen aquesta gent” de Maria del Mar Bonet, per passar per la història de “A Margalida”, “L’estaca” o “Alenar”. De la mà de la Troba Kung-Fu reiventen “Qualsevol nit pot sortir el sol” de Sisa i fins i tot hi ha espai per Els Pets, amb qui interpreten el clàssic de la Trinca “Ningú no comprén ningú”. En el disc també hi ha espai per “L’home estàtic” de Pau Riba (amb la inestimable col·laboració dels Gertrudis), “Què et sembla Toti?” de l’Ovidi o “L’home del carrer” d’en Pi de la Serra (amb la Mònica Green i l’atreviment d’uns cors amb sabor a gospel).

El disc el tanca “Per a tu, Serrat”, un homenatge a un músic especial per als rumberos, del qual recorden “Paraules d’amor”, “Ara que tinc 20 anys” i “Me’n vaig a peu”.

En definitiva, un treball amb respectuosa adaptació, una acurada producció, i una estima al món de la nova cançó que traspua per tot el disc, cosa que el converteix en un dels imprescindibles de la rumba catalana.

0 Comments:

Post a Comment