El grup anoienc de rumba catalana Terratombats entra a l’estudi per enregistrar el que serà el seu primer treball, es tracta d’un curta durada en clau de Rumba Catalana carregat d’energia positiva.

Terratombats és un grup musical de recent creació, format per vuit músics anoiencs d’Igualada i la Llacuna. El grup va presentar-se aquest estiu amb diversos concerts a la comarca (a la Festa Major de la Llacuna o a Jorba pel Correllengua, entre d’altres) i fora d’ella (a Vilobí del Penedès i a Andorra). Precisament durant cigronada de la festa major d’Igualada, el grup va interpretar “La festa d’Igualada”, una Rumba tribut a La Coll@nada, que va sonar amb força per aquelles dates. Finalment el passat mes d’Octubre la banda es va tancar a l’estudi per enregistrar el que serà el seu CD de presentació.

El CD constarà de 5 peces, totes elles en català, on s’hi reflexa un missatge ric en de sentit l’humor, alhora que tradicionalista i crític amanit a ritme de Rumba Catalana. Una Rumba a cop de ventilador, piano, baix i calaix complementada amb percussió i una àmplia secció de vents que rubriquen un so característic d’aquesta banda. Un so inspirat amb el grans d’aquest estil i per davant de tot respectuós amb un estil que, representa se’ns dubte, un patrimoni històric i cultural de gran valor pel nostra país.

El treball inclourà algunes de les seves peces més celebrades, com “El Pare Noel (que no et prengui el pèl)”, una cançó que convida a reflexionar sobre la figura imposada del Pare Noel en detriment de les tradicions nadalenques catalanes més ancestrals. També de temàtica nadalenca, hi haurà una versió sorpresa que de ben segur sonarà a molts igualadins, una cançó ben arrelada a la nostra ciutat, en una sorprenent reinterpretació en clau rumbera.

Dins de l’escudella rumbera que presentaran els Terratombats hi haurà altres cançons en la línia de les anteriors, que esperen que siguin de l’agrat del públic anoienc i d’arreu.

El treball, que es preveu que estigui enllestit a finals de novembre, serà la carta de presentació de Terratombats davant el panorama musical dels Països Catalans on, la banda vol fer especial èmfasi en el respecte en vers a la Rumba Catalana i aquells que l’han fet gran.

El grup disposa d’una web on es poden anar seguint totes les seves novetats (www.terratombats.cat) i de diferents espais al Facebook i MySpace on es pot obtenir més informació del grup i escoltar alguns dels seus temes.

0 Comments:

Post a Comment