El passat cap de setmana es va celebrar amb èxit la 1a festa de la rumba catalana al cafè-bar l’Envelat d’Igualada, promoguda pel col·lectiu “Amics de la rumba catalana de l’Anoia” (http://www.rumba.cat).

Aquesta festa va comptar amb un convidat d’excepció, Sicus Carbonell. Els actes van començar amb la projecció del documental “La cuina dels Sabor de Gràcia”, on s’exposa com aquest grup va gravar el seu darrer disc, ‘La cançó amb rumba’. Sicus Carbonell va explicar que es tractava d’un disc al qual el grup té molta estima, ja que repassa alguns dels clàssics de la nova cançó, a ritme de la rumba i ventilador, i vol ser un tribut a una part de la història del país..

Sicus va fer un repàs per les arrels de la rumba catalana, des dels seus origens I influències cubanes, fins a l’impuls de persones claus com El Pescailla, Peret o Gato Perez. Va explicar el panorama renaixent de la rumba, com l’única creació de música popular a Europa de tot el segle XX, i va fer un repàs de diversos projectes que s’estant tirant endavant pel reconeixement i divulgació de la Rumba Catalana.

Finalment, guitarra en mà, va fer una demostració de la tècnica del “ventilador” i va interpretar uns acords de l’Estaca, seguit per les palmes dels assistents. A petició del públic, va interpretar la popular “Què volen aquesta gent?” que va cloure la xerrada, amb el reconeixement del públic.

Ja a mitjanit, al mateix bar l’Envelat la festa va continuar amb PD Carabruta, i es va tancar amb els populars garrotins de Lleida.

0 Comments:

Post a Comment