Sabor de Gràcia, un dels grups històrics de rumba catalana, visitarà aquest dissabte la vila de la Llacuna, per oferir un dels pocs concerts que celebrarà enguany.

Aquest grup va néixer al barri barceloní de Gràcia l’any 1994 de la mà d’Antoni “Sicus” Carbonell. El seu primer disc fou “Tots els colors” (1997), incloïa un dibuix de Gato Pérez a la portada i una emotiva versió del “Me’n vaig a peu” de Serrat en clau rumbera. Des de llavors fins al dia d’avui s’han mantingut remant contra corrent i anant amunt i avall amb la seva música.

El grup precisament està d’aniversari, ja que enguany commemoren els seus 15 anys. Fa poc van celebrar-ho a la Sala Apolo de Barcelona, amb un concert multitudinari on van comptar amb la col·laboració d’artistes com Moncho, Joan Reig (Els Pets), Joan Garriga (La Troba Kung-Fu), Gerard Quintana, Xavi Ciurans (Gertrudis), entre molts d’altres.

El darrer disc de Sabor de Gràcia és “La cançó amb rumba” , un homenatge del món de la rumba a la nova cançó, amb versions de temes com “Què volen aquesta gent?” “L’estaca”, “Qualsevol nit pot sortir el sol”, entre molts d’altres. El grup està preparant la sortida del seu quart disc, titulat “Sabor pa’rato”.

Precisament enguany Sabor de Gràcia seran els pregoners de les festes de Gràcia, a les quals el grup també ha dedicat una cançó. El grup ha actuat en anteriors ocasions a la comarca, com l’any 2006, en la gira de presentació de “La cançó amb rumba”, visitant Igualada en dues ocasions (en motiu de la revetlla de Sant Joan i a un concert de La Sala). El seu líder, Sicus Carbonell, també va visitar Igualada el mes de març d’enguany com a protagonista de la primera festa de la rumba catalana de l’Anoia.

En el concert de la Llacuna (que començarà a la una de la nit a la plaça major de la Llacuna), actuaran junt al grup de rumba anoienc Terratombats, que aquest estiu està portant la seva rumba catalana en diferents indrets de la comarca i del país amb concerts realitzats a Guissona, Terrassa, Carme, les Corts,... i properament a les festes de Gràcia i d’Igualada. Aquest estiu han estat els guanyadors del concurs de música de l’Acampada Jove de Montblanc. El grup celebrarà a casa un concert molt especial i esperat, compartint escenari amb un dels “grans” de la rumba catalana com són Sabor de Gràcia.

0 Comments:

Post a Comment